zprávy 4. - 8.4.2022

Milí rodiče, vítejte v novém dubnovém týdnu. Děti nám trochu více stonaly a různě odcházely, pak se zase vracely. Snad už tento týden na tom budeme lépe a děti budou zdravé a fit.

Různé:

Předminule jsem posílala zápis z třídních schůzek, kdo by se potřeboval k informacím vrátit a minule jsem Vám psala info ohledně výletu.

Prosím, napište mi, pokud někdo neobdržel dokumenty ke škole v přírodě – bezinfekčnost a seznam. Byly prázdniny a děti byly nemocné, tak je možné, že mi někdo unikl. Děkuji za spolupráci.

Pokud bude hezké počasí, tak budeme na tělocvik chodit ven. A to spíše v pondělí, protože máme tělocvik poslední hodinu a bývá hezky. V pátek máme tělocvik 1.hodinu, a to bohužel bývá ještě chladno a dráha na hřišti klouže. Přizpůsobte tedy dětem oblečení vhodnou obuví, více vrstev…? Domluvte se nejlépe s dětmi, v čem se cítí dobře.

V úterý 5.4. a ve středu 6.4. se ve škole koná zápis do 1.tříd. Možná se s některými z vás potkáme. Píšu to také proto, že ve škole možná bude větší šrumec a koncentrace lidí, tak abyste věděli.

V pondělí 11.4. pořádá družina velikonoční jarmark na školní zahradě. Akce je od 14.00 hodin. Domluvte se prosím s dětmi ohledně kroužků, aby si akci mohly také užít. Určitě nás přijďte podpořit a podívat se, co všechno děti vyrobily a připravily. Děkujeme.

Co nás čeká:

Tento týden budeme ještě pracovat v našich zvířecích skupinách. Děti si každý den volí krále nebo královnu zvířat a ti pak rozdělují práci ve skupině. Minulý týden jsme si hodně povídali o včelách, ale tento se více zaměříme na všechna zvířata – dělení, zástupce a zajímavosti. Dnes dostaly děti dva úkoly. První je čtení o šnekovi a druhý je na čtvrtek. Děti si mají vybrat jedno zajímavé zvíře a napsat o něm nějaké zajímavosti. Mohou k informacím připojit obrázek nebo fotografii. Záleží na jejich chuti a aktivitě. Poprosím Vás o spolupráci, abyste dětem pomohli informace vyhledávat. Děkuji moc. Ve čtvrtek bude každý svoje zvíře prezentovat ostatním. Budeme hodně opakovat. V českém jazyce si zrekapitulujeme vše od začátku roku (abeceda, OTRP, hlásky a dělení, nadřazená a podřazená slova, antonyma, synonyma, homonyma, tvrdé a měkké souhlásky, Ušouni,…) Děti budou mít aktivity spojené se zvířaty. V matematice budeme procvičovat násobení a dělení 0,1,2,3 a 10. Propojíme je s různými úlohami a aktivitami. Příští týden budeme mít projekt Velikonoce, protože nás čekají pouze 3 dny a pak velikonoční prázdniny a svátky……Za mě je to vše. Mějte se hezky a v případě dotazů, pište, volejte,…Mirka Černá