zprávy 24. - 28.1.2022

Milí rodiče,                                                                                                                                                                         čeká nás poslední lednový týden a příští pondělí 31.1. dostanou děti vysvědčení. Pak na nás také 4.2. (pátek) čekají pololetní prázdniny. Minulý týden jsem byla ve škole pouze v pondělí, protože pak jsem musela nastoupit do karantény. Nevím tedy, co vše děti zvládly a jak zbytek týdne probíhal. Po rozhovoru se Zuzkou jsem zjistila, že také řada dětí chyběla, tak se asi v pondělí budeme všichni rozkoukávat. Ve čtvrtek večer se se mnou také některé děti spojily online, a tak jsme se alespoň na chvíli viděli a popovídali si.

Různé

Prosím, aby si děti v pondělí 31.1. přinesly desky na vysvědčení. O vracení vysvědčení Vás pak budu aktuálně informovat. Ve středu 26.1. máme odpoledne poradu a tam se pravděpodobně dozvíme více.

Sešity, pracovní listy a tělocvik dám dětem domů na prohlédnutí a vyprání ve čtvrtek před pololetními prázdninami.

V pondělí se ve třídě porozhlédnu a pokud by bylo něco aktuálního, tak Vám dám vědět na skupinu.

Sledujte také stránky s angličtinou, pokud máte nějaké nejasnosti nebo otázky, můžete také kontaktovat paní učitelky přes školní email. Určitě Vám odpoví.

Prosím, kdo ještě nedonesl testy zpátky, tak mi prosím přineste, děkuji.

Pokud budeme příští týden v nějakém přijatelném počtu, tak bych také ráda zvládla s dětmi sebehodnocení, jak se vidí a hodnotí ony.

Co nás čeká?

Tento týden budeme ještě s Růženkou cestovat v čase, ale tentokrát se více zaměříme na minulost, přítomnost a budoucnost. Budeme si s dětmi povídat o věcech a výrobcích, které lidem dříve pomáhali a porovnáme, jak třeba vypadají dnes nebo jak by mohly vypadat v budoucnu. Více se také zaměříme na bydlení lidí v průběhu času. V matematice se také podíváme do minulosti. Podíváme se, čím lidé dříve platili, jaké používali míry, váhy a budeme pracovat s římskými číslicemi. Dále budeme procvičovat souhlásky, především tvrdé. (V pondělí zjistím, co děti zvládly.) V pondělí také děti dostanou za úkol čtení -  básničku o robotech. V umění se podíváme do minulosti a pokusíme se s dětmi namalovat Monu Lisu a nakreslit návrhy  - Jak vypadalo bydlení v minulosti, jak vypadá dnes a jak by mohlo vypadat v budoucnu.  Společně si poslechneme, jak se také vyvíjela hudba v naší historii.

To je ode mě snad vše, pokud by se něco objevilo, tak dám vědět. Mějte se fajn. Mirka Černá