zprávy 13. - 17.12.2021

Milí rodiče,

vítejte v dalším prosincovém týdnu. Do vánočních prázdnin už nám zbývá opravdu jen pár dní a doufám, že si je s dětmi společně užijeme.

Různé

Divadlo zrušeno – moc mě to mrzí, ale divadlo jsme museli zrušit, protože bychom v divadle byli i s dětmi z jiných škol. V divadle nám ale vyšli vstříc a vystavili nám šek na jiné představení nebo na příští školní rok. Doufám, že se tedy s dětmi někam podíváme v roce 2022, aby také měly zážitky odjinud.

Fotografie – děkuji za spolupráci. Všechny děti mají fotky a peníze jsem už také v podstatě dostala.

Konzultace – rodiče, kteří se mnou chtěli mluvit se připojili, pokud by někdo z Vás něco potřeboval, tak mi napište, volejte.

„Vánoční besídka“ – se uskuteční ve středu 22.12., děti si v družině vylosovaly, komu pořídí dáreček. Opět Vás poprosím o spolupráci. Pokud budou děti chtít dát dáreček ještě někomu jinému, je to na jejich rozhodnutí a domluvě. Tentokrát pořídím malé občerstvení já (z hygienických důvodů). I tak ale doufám, že si to společně užijeme a nedáme si to nějakými nařízeními pokazit.

V pátek si děti vzaly domů sešity a v pondělí 13.12. si je opět přinesou.

V pondělí 20.12. dám dětem domů na Vánoce tělocvik a v úterý 21.12. si odnesou domů také všechny sešity.

 

Co jsme zvládli

Minulý týden jsme si společně povídali o zimním počasí, kalendáři, vánočních tradicích a zvycích. Společně jsme tvořili Betlém a Růžence jsme vyráběli kamarády sněhuláky. Hráli jsme si se slovy a rozvíjeli naši slovní zásobu. Opakovali jsme slova nadřazená, podřazená, antonyma, synonyma, homonyma a slova citově zabarvená. V písance jsme procvičovali velké psací K a H, zkoušeli jsme si napsat přepis a diktát slov. Stále pracujeme na + a – do sta s přechodem přes deset.

Co nás čeká tento týden

Budeme se věnovat Vánocům a zvykům, které jsou s nimi spojené. Dnes si připomeneme svátek svaté Lucie a opět poodkryjeme déčkový adventní kalendář. S dětmi postupně budeme prozkoumávat tajemství slov a budeme se snažit rozlišovat věty, slova, slabiky a hlásky. Se vším nám pomůže nový kamarád tučňák. Také na nás čeká nové téma a tím bude zaokrouhlování. Děti dnes dostanou úkol – čtení o tučňácích.

To je za mě vše, mějte se fajn a kdyby cokoliv, pište, volejte,… Mirka Černá