zpráva 21. - 25.2.2022

Milí rodiče?

Vítejte v posledním únorovém týdnu. V pátek jsme ukončili náš projekt o lidském těle. Věnovali jsme se mu docela dlouho a snad tedy i dětem něco utkvělo v paměti. Od nového pololetí věnujeme každý den jednomu přísloví a v rámci lidského těla jsme jich probrali mnoho. Děti na přísloví moc hezky reagují a diskutují.

Různé

Prosím jen kontrolujte tělocvik. Jak byly děti nemocné, tak někomu třeba chybí nebo si ho někam dobře schoval.

Co nás čeká?

Tento týden se opět více budeme věnovat naší kouzelnické třídě, Růžence, a tak trochu pohádkám a kouzlům. Děti si během týdne vytvoří loutky ke známým pohádkám a nacvičí si pro nás krátké představení. Dnes dostaly děti na čtení pohádku – bajku O lišce a džbánu, už jsme si také vysvětlili závěrečné ponaučení a na závěr mají děti najít 7 rozdílů na obrázcích.

Stále pokračujeme s měkkými a tvrdými souhláskami, více se zaměříme na dy, ty, ny a di, ti, ni, které jsou pro děti obtížnější a někdy je zaměňují. Snažíme se také v průběhu týdne vždy napsat alespoň stránku do písanky, děti dostávají přepis a diktát, abychom potrénovali i psací písmo.

V matematice stále opakujeme + a – do 20, do 100 a budeme pokračovat s násobilkou 2. Stále si vysvětlujeme princip násobení a dělení, aby děti měly konkrétní představu a procvičujeme násobení 0,1 a 10 a dělení 1 a 10. Tento týden více procvičíme a upevníme násobení a dělení 2.

Ještě jednou jen opakuji, že máme nové sešity na čj,m a písanku. Také v angličtině děti dostaly nové učebnice a první díly vracely.

Pokud byste potřebovali, tak určitě pište a volejte a mějte se fajn. S pozdravem Mirka Černá