zpráva 11. - 15.10.2021

Milí rodiče,

Vítám Vás v dalším říjnovém týdnu. V naší třídě proběhly v pátek a v sobotu volby a my jsme si museli vystěhovat věci ze třídy. Děti by si opět v pondělí měly přinést zpátky pracovní sešity do lavice a tělocvik, který jsem poslala v pátek na vyprání.

Pracovní sešity v lavici – český jazyk, matematika, prvouka, písanka, případně angličtina

                                             malý i velký notýsek by si děti měly nosit v tašce

Tělocviky si opět necháme ve třídě, pošlu je opět po dětech před podzimními prázdninami.

Co jsme zvládli minulý týden?

Povídali jsme si s dětmi o lese a pouštěli si různé dokumenty. Zjišťovali jsme, jaké máme u nás lesy a jak dělíme stromy. Některé jsme se také snažili určovat a přiřazovali jsme jim plody. Kreslili jsme vzorované listy a tvořili listové strašidýlko. Vyzkoušeli jsme si, jak bude vypadat náš trojboj a připravili jsme si k němu motivační korunky, do kterých si budeme zapisovat svoje úspěchy. Pokračovali jsme v procvičování abecedy a v pátek si každý vytvořil hada Abecedovníka. Děti mi četly podzimní básničky a samostatně pracovaly na porozumění textu. V matematice jsme se stonožkou Božkou procvičovali desítky. Děti je porovnávaly, sčítaly a odčítaly.

Co nás čeká tento týden?

Tento týden ještě navážeme na všechna tématy z minulého týdne. Budeme si povídat o lese. Provázet nás bude Jedlička a Kaštánek, pomocí kterých budeme určovat a rozdělovat stromy na listnaté a jehličnaté. Ve skupinách budou děti vyhledávat a přiřazovat plody ke správným stromům, zahrajeme si stromové pexeso a podíváme se na život v lese. Vyrobíme si závěs z podzimních plodů (Posílala jsem zprávu ohledně pomoci sběru. Předem moc děkuji za spolupráci.) a namalujeme si kouzelný strom. Budeme ještě pokračovat s naším Obludáriem a abecedou. Více se už zaměříme na třídění slov podle abecedy a budeme prozkoumávat i slova začínající stejným písmenem. Zaměříme se opět na psaní malých i velkých písmen a slov. Písmena si také opakujeme v rámci abecedy. S Boženkou si ještě zopakujeme desítky a  s nimi různé úlohy a nově si přidáme k desítkám i jednotky a vyzkoušíme si + a – do 100 bez přechodu (např.20 + 4, 93 – 3, 56 + 3- 87 – 5), porovnávání   - větší, menší, rovná se a různé úlohy a netradiční příklady).

Prosba!!!                                                                                                                                                                             Pokud do středy potkáte nějaké zajímavé přírodniny a jdou navléknout jehlou na niť, tak nám přineste. Kdybyste měly doma staré noviny a nepotřebujete je, tak je prosím pošlete po dětech. Používáme je jako podložky při tvoření. Moc děkuji za spolupráci.

Děti dnes dostanou čtecí úkol – příběh o kaštánkovém skřítkovi. V úterý s ním pak budeme pracovat a ve čtvrtek budou mít psací úkol k tématu les, abychom společně sledovali pokrok nebo různá úskalí v psaní.

Další týden, od 18.října se rozdělíme do dračích skupin a také si budeme pouštět draky. Pokud doma nějakého máte, tak ho pomalu oprašte. Díky

Za mě je to vše, mějte se a užívejte podzimních dnů. Mirka Černá