zpráva 1. - 3.9.2021

Milí rodiče,

Všechny vás moc zdravím a posílám Vám první zprávu v novém školním roce. Pokusím se shrnout základní informace. Snad to bude pro všechny srozumitelné.

Středa – 1.9.

Sraz okolo 7.45 na hřišti, pak přivítání prvňáčků a přesun do tříd. Zde se přivítáme a otestujeme. Pak předám děti do družiny nebo vám před školou.

Pracovní sešity

Děti dostanou první pracovní sešity. Prohlédněte si je, prosím podepište na titulní straně, obaly nechám na vás a na dohodě s dětmi a v pondělí pošlete po dětech zpět do školy.

ŽK a notýsek

ŽK alias velký notýsek – děti ho mají podepsaný a obalený. Na první stranu jsem vlepila prázdniny a napsala variabilní symbol, kdybyste potřebovali. Na této stránce prosím do pátku vyplňte jméno, adresu,…… a doneste, budu kontrolovat údaje a případně přepisovat v bakalářích. Vzadu mají děti vlepený řád, platby,.. – prosím podepište. Na poslední stránce mají všichni napsaný rozvrh a označeno, kdy budou mít angličtinu. Skupiny zůstávají stejné.

Notýsek – opět budeme mít společně s družinou. Děti ho mají podepsaný a obalený. Můžete zde komunikovat se mnou i se Zuzkou.

Naše třída 

Zůstáváme ve stejné třídě, v prvním patře. A letos se budeme setkávat v kouzelnické třídě.

Angličtina

Děti jsou opět rozdělené do dvou skupin. Na angličtinu dostanou učebnice, které se pak budou vracet. Děti budou mít také sešity a desky na pracovní listy. Zakoupila jsem je a dám včas dětem. Děti budou mít nové paní učitelky, Janu Štěpánkovou a Jitku Houdkovou (nová kolegyně). Informace vám budou dávat na stránky školy pod AJ pro 2.třídy.

Třídní fond

Opět budeme vybírat 600 Kč. Děti mohou peníze nosit od úterý. Děkuji. Vyúčtování za loňský rok vám předložím na třídních schůzkách.

Třídní schůzky

Třídní schůzky se konají14.9.2021, čas ještě upřesním, ale pravděpodobně od 18.00 hodin.

Družina

Zuzka se na všechny moc těší. Děti budou mít nově družinu v přízemí u šaten. Družina bude fungovat stejně jako v minulém roce. Děti mohou odcházet v celé hodiny nebo samostatně na základě lístečku. Prosím pište zprávy o odchodu do notýsků, mně nebo Zuzce. Společně si pak předáme. Vím, že to asi není úplně příjemné, ale snad se už situace začne brzy zlepšovat. Myslím, že jsme to v loňském roce zvládli, tak se určitě domluvíme i letos. Družinu můžete platit půlročně nebo ročně. Částky jsou uvedené na stránkách školy. Oblečení do družiny nechám na vás a na dětech, ale pokud je hezky, tráví děti čas na zahradě a v rámci her se zkrátka občas „umažou“. Prosíme, kdo může, přineste nám do družiny kapesníky a papíry. Moc vám děkujeme.

To je za mě vše, další informace doplním později. Pokud by vám něco bylo nejasné, tak se na mě určitě obraťte. Mějte se fajn a těšíme se opět na spolupráci v naší kouzelnické třídě.

                                       Mirka a Zuzka