zprávy 25. - 29.4.2022

Milí rodiče, vítám Vás v posledním dubnovém týdnu.

Různé:

Posílám Vám přehled toho, co nás čeká, ale vždy Vás budu ještě aktuálně informovat, protože se nám toho nahrnulo více.

27.4. – sklář – ve středu k nám přijede pan sklář, akce pro naši třídu proběhne od 8.00 – do 9.40 hodin, akce stojí 50 Kč na dítě, částku uhradím z fondu, pan sklář dětem představí svoje řemeslo a pak si děti budou také tvořit skleněnou baňku

29.4. – sběr starého papíru – kdo má chuť, může přinést starý papír, sběr proběhne před školou v čase 7.00 – 7.55 hodin. Děkujeme.

29.4. – čarodějnické vyučování – děti mohou v pátek přijít v kostýmech čarodějů, čarodějnic, kouzelníků,….. a proběhne výuka pod vedením čarodějnice Krutimíry.

3.5. – sběr baterií – děti mohou průběžně nosit staré baterie a já je pak za naši třídu odevzdám. Děkuji za spolupráci

6.5. – program od České spořitelny o finanční gramotnosti.                                                                                            

         - návštěva pana Hájka, který nám bude vyprávět o svém povolání (5. vyučovací hodina), pokud by se chtěl někdo přidat a povídat si o své práci s námi, tak jste vřele vítáni.

9.5. – Chmelnický kolík – soutěž ve štafetovém běhu v rámci školy

16.5. – fotografování – 1. stupeň ( 17.5. – 2.stupeň) – společná fotka celé třídy

24.5. – výlet Mirákulum (podrobnosti pak napíšu aktuálně)

9.6. – knihovna – návštěva a program v knihovně Vozovna

13. – 17.6. – škola v přírodě

Tak to je pro přehled, možná se ještě něco objeví, uvidíme.

Co jsme zvládli:

Minulý týden jsme měli projekt o naší Zemi. V rámci projektu jsme si povídali o živlech, o živé a neživé přírodě a o třídění odpadků. Společně jsme kreslili a malovali čtyři živly a pomohli jsme naší zahradě s úklidem odpadků. Opakovali jsme pravidla psaní slabik dě, tě, ně a bě, pě, vě, mě a seznámili jsme se s násobilkou 4. Pouštěli jsme si dokumenty o planetě a v pátek vše vyvrcholilo akci v Ulitě. I když bylo trochu chladněji, tak myslím, že si to děti moc užily. Na jednotlivých stanovištích si mohly vyzkoušet různé aktivity: naučily se pozdrav Slunci, zasadily si kytičky, pomáhaly tvořit hmyzí domeček, poznávaly přísloví o vodě, tvořily si ekozápich do květináče, obtiskly naši planetu, třídily odpadky a vytvořily si obal na semínka. Na závěr mohly ochutnat jablíčka pečená na ohni. Původně jsme měli ještě jít na takovou orientační stezku, ale protože některým dětem už byla zima, tak jsme se raději vrátili. Stezka ale bude v parku déle, tak pokud byste s dětmi měli chuť, tak ji můžete navštívit. Bližší informace jsou na stránkách Ulity. Ještě jednou děkuji paní Evě Hájkové za pozvání, protože jsme si to opravdu moc užili.

Co nás čeká:

Tento týden se budeme věnovat řemeslu a povolání a my hlavně řemeslu čarodějnickému. Budeme si povídat o práci a různých řemeslech, podíváme se na dokumenty o zajímavých povoláních, navštíví nás sklář. Čeká nás novinka a tím budou slovní druhy. Tento týden se zaměříme na přehled a podstatná jména. Pokračujeme s násobilkou 4 a více se zaměříme na dělení. V pátek nás čeká čarodějnická výuka.

To je za mě vše. Mějte se a v případě dotazů, pište, volejte…. Mirka Černá