zpráva 3. - 7.1.2022

Milí rodiče,

posílám Vám první zprávu roku 2022 a všem přejí, aby byl co nejvíce pohodový a klidný. V pondělí 3.1. a ve čtvrtek 6.1. se budeme nově testovat celá třída. Informace ohledně testování a trasování si můžete také přečíst na stránkách školy. Podle informací vlády by testy měly být kvalitnější a přesnější. O dalším vývoji Vás pak budu informovat dle aktuální situace.

Různé

Děti si před zimními prázdninami odnesly všechno domů. Prosím, aby si vše opět přinesly do školy. Připomínám: bačkory a věci do družiny (pokud se děti převlékají)

                        tělocvik – opět v pondělí poslední hodinu a v pátek první hodinu

                        pracovní sešity – český jazyk s Agátou, matematika, prvouka, angličtina, malý a velký

                                                       notýsek

                        vlastní knížka – děti ji mají v lavici (kdo nemá, prosím, ať si děti donesou)

11.1. 2022 proběhne ve škole sběr starých baterií (děti je mohou do třídy nosit kdykoliv do tohoto data a pak je společně odevzdáme)

13.1.2021 proběhne ve škole sběr starého papíru, který se bude vybírat vedle hlavního vchodu do školy.

Bližší informace ohledně těchto akcí Vám ještě napíši i příští týden. Dopředu děkujeme za spolupráci.

Družina a vyzvedávání dětí funguje stejně a kroužky také.

Úkoly zůstanou stejné. Vždy v pondělí dostanou děti čtení, se kterým pak druhý den pracujeme a ve čtvrtek dle potřeby.

Co nás čeká

Tento týden budeme opakovat a pomalu se nastartujeme v novém roce. Společně si budeme povídat o Vánocích a tím uzavřeme starý rok a prostřednictvím kalendáře se přesuneme do dalšího roku. Zvolíme si nové pomocníky, připomeneme si pravidla třídy a naši celoroční kouzelnickou hru. Naše Růženka si s dětmi zopakuje abecedu, druhy vět, slova nadřazená a podřazená, antonyma, synonyma, homonyma a slova citově zabarvená. Pokud nám vše dobře půjde, tak se budeme podrobněji věnovat hláskám a jejich dělení. Pomalu se také začneme připravovat na nové téma – hlásky a slabiky tvrdé a měkké. V matematice si připomeneme + a – do dvaceti, do sta, porovnávání čísel, zaokrouhlování a slovní úlohy. Budeme si povídat o zimě, zimních sportech a kalendáři. Ve čtvrtek si připomeneme svátek Tří králů. V úterý a ve středu děti mají angličtinu, tak jen připomínám, aby měly vše připravené. Také sledujte stránky s angličtinou a domluvte se s dětmi, protože občas mají z aj úkol.

Také Vás poprosím, abyste občas zkontrolovali s dětmi penál a tašku, aby měly vše v pořádku. Děkuji za spolupráci.

Tento týden je to snad vše, mějte se fajn a pokud by bylo potřeba, tak pište, volejte. Pokud by se ještě naskytlo něco aktuálního, tak napíši do skupiny. Mirka Černá