zprávy 7. - 11.2.2022

Milí rodiče,                                                                                                                                                                                                                     vítejte v únorovém týdnu. Čeká na nás skupinový projekt o lidském těle.

Různé

Děti dostaly v pátek vysvědčení. Většina mi ho již vrátila. Prosím, kdo má ještě doma, tak mi vysvědčení doneste, abych je mohla vrátit. Děkuji za spolupráci.

Děti si také ve čtvrtek odnesly sešity a tělocvik. Dnes někdo tělocvik zapomněl, tak prosím dětem připravte, v pátek máme další hodinu. Někteří si ho pro změnu ve čtvrtek nechali v družině a přenesli si ho dnes zpět do třídy.

Dnes u nás proběhlo testování v pořádku, i když nám přibylo opět pár nemocných dětí. Příští týden bychom se snad konečně měli testovat naposledy. Všem vám moc děkuji za poskytování informací a spolupráci ohledně testování.

Děti dnes také dostaly nové pracovní sešity z matematiky – Matematika 2. Předešlý pracovní sešity jsme si uložili do šanonu s tím, že případně budeme některá cvičení dodělávat dle potřeby a času. V průběhu února dostanou děti ještě nové pracovní sešity z českého jazyka a písanku. Také v angličtině děti postupně ve skupinách dostávají nové učebnice. Paní učitelky se nám bohužel střídají v nemocech a karanténách, a tak občas děti spojuji nebo je někdo supluje.

Co nás čeká?

Čeká nás 14denní projekt o lidském těle. Dnes se děti rozlosovaly do sedmi skupin. Vymysleli si název spojený s lidským tělem a budou společně pracovat a pomáhat si. Dnes byli ve skupinách po třech, a i když nebyli úplně všichni nadšeni, tak jsem moc ráda za to, jak spolupracují a podílí se na úkolech a různých činnostech. Tento týden se tedy budeme věnovat lidskému tělu, budeme prozkoumávat naši kostru a vnitřní orgány. V matematice se seznámíme s násobilkou a čeká nás úvod do ní a její využití v praktickém životě. Pokračujeme s tvrdými slabikami a postupně si začneme přidávat i měkké. V tomto pololetí se více také zaměřím na přepisy, diktáty, aby děti byly schopné psát v určitém tempu. Sleduji, že se neustále zlepšují, ale procvičování je pro ně moc důležité. Nastřádala jsem opět nějaké fotografie z tvoření, tak vám je na konci týdne pošlu na skupinu.

Jinak nám snad vše funguje, děti jsou v pohodě a Zuzka z družiny pouze vzkazuje, ať se máte dobře. Za mě je to tedy vše. Mějte se. Pokud bude potřeba, tak pište. Volejte. Mirka Černá