zprávy 31.1. - 3.2.2022

Milí rodiče,                                                                                                                                                                                                                                      dnes nám končí leden a děti dostanou svoje další vysvědčení. První půlrok jsme zvládli, i když jsme ho zahájili online výukou a posledních čtrnáct dní nás ve třídě moc nebylo. Věřím, že v druhé půlce se více rozvolní různá nařízení a opatření a tak…..

Různé

Děti dnes dostanou vysvědčení. Společně si ho prohlédněte a pokud to bude možné, tak mi ho prosím do konce týdne (čtvrtek) doneste zpátky. Pokud si ho chcete nechat přes víkend, tak v pondělí. Děti, které nebudou dnes ve škole, tak jim vysvědčení dám, až dorazí. Děkuji za spolupráci.

V pátek 4.2. jsou pololetní prázdniny.

Dnes si také s dětmi uděláme sebehodnocení (v týdnu nás bylo opravdu málo), které k vysvědčení přiložím, a to bude pro Vás, můžete si je nechat. Původně jsem chtěla každému napsat ještě slovní hodnocení, ale pročítala jsem ta ze čtvrtletí a posun nebyl tak velký. Děti teď hodně chyběly, a tak ho zase zpracuji v dalším období, kdy toho bude více. Děkuji za pochopení.

Původně jsem také psala o odpolední online výuce pro nemocné děti nebo děti v karanténě. Omlouvám se, ale protože chyběli nějací kolegové, tak jsem suplovala, měla navíc kroužek, a ještě jsme měli poradu. Už jsem to nedokázala zorganizovat a včas vás informovat.

Děti si ve čtvrtek odnesou domů na prohlédnutí všechny pracovní sešity a tělocvik (pošlu ho až ve čtvrtek, protože někdo má ještě různé kroužky). Prosím, v pondělí dětem opět vše dejte zpět.

Každý pátek si děti alespoň 15 minut samostatně čtou. Někteří stále zapomínají knížku. Já s tím takový problém nemám, protože si mohou zapůjčit knížku v naší knihovničce. Spíše prodiskutujte s dětmi, jestli je kniha zajímá a baví, protože někteří mají problém se začíst a může to být i výběrem knihy. Vždy, když děti knihu dočtou, odnesou si ji domů a přinesou další. Předem děkuji za spolupráci, vím, že to není vždy asi úplně jednoduché se s dětmi domluvit.

Minulý týden

Bohužel nás bylo málo a mezitím děti různě přicházely a odcházely, tak jsme si pořád něco připomínali a opakovali. Společně s dětmi jsme řešili minulost a budoucnost. Probírali jsme věci, které dříve fungovaly a jak se změnily do dnešní podoby, jak možná bude vypadat náš svět v budoucnu. Zaměřili jsme se na vývoj řeči, jazyka a dorozumívání a na vývoj číslic, měření, vážení z hlediska historie. Děti se seznámily s římskými číslicemi, šlo spíše o to, aby měly nějakou představu, jak vypadají a fungují. Opakovali jsme z 1. třídy míry a váhy. A stále procvičujeme hlásky, především tvrdé souhlásky.

Co nás čeká

Tento týden je kratší. Dnes nás čeká úvod do nového delšího projektu. A to je Kostlivec aneb cesta lidským tělem. Společně zjistíme, co si děti pamatují z minulého roku. Děti dostanou za úkol čtení – pohádka o smyslech. Text je delší, pokud by někdo z dětí nezvládl dočíst, tak jim prosím pomozte. Budeme dál probírat tvrdé souhlásky, zaměříme se také na přepis a diktát. V matematice ještě budeme tento týden opakovat vše, co jsme doposud zvládli. Nakreslíme si svoji ruku a vyrobíme kostlivce. Budeme prozkoumávat naše tělo a zjišťovat zajímavé informace.

Mějte se fajn, buďte všichni zdrávi a těším se na spolupráci v dalším pololetí. Pokud byste potřebovali, tak mi pište, volejte. Mirka Černá