zprávy 28.2. - 4.3.2022

Milí rodiče,

vítejte už v prvním březnovém týdnu. Jsem moc ráda, že pomalu končí všechna opatření a budeme už s dětmi ve třídě fungovat normálně. Na druhé straně sled a vývoj událostí v zahraničí není moc optimistický. S dětmi jsme o všem hned aktuálně mluvili a teď asi všichni budeme čekat, jak se celá situace bude vyvíjet dál. Tak držme všem palce a doufejme…..

Různé:

Jarní prázdniny                                                                                                                                                              pomalu se nám blíží prázdniny – 7. – 11.3.2022 – tak pokud to půjde, tak si je alespoň trochu užijte, a i s dětmi si odpočiňte a načerpejte trochu energie třeba v přírodě. V pátek dám dětem na prázdniny všechny pracovní sešity, abyste si je mohli prohlédnout a prosím, aby si je děti zase v pondělí 14.3. přinesly zpět. Také dám dětem tělocvik na vyprání a případně zkontrolujte, zda dětem sedí boty. Dětem, které odjíždí na prázdniny dříve, dám vše v den odjezdu.

Třídní schůzky – termín třídních schůzek je 16.3., bližší informace Vám ještě upřesním v příští zprávě.

Škola v přírodě – tak už máme termín školy v přírodě – 13. – 17.6. 2022, více informací Vám sdělím právě na třídních schůzkách, pokud by Vás něco opravdu zajímalo nebo něco potřebujete ujasnit, tak mi určitě napište nebo zavolejte.

V úterý 1.3. mají děti v družině akci – Družina má talent. Pečlivě se připravují, tak se těšíme.

Ve středu 2.3. se ve škole koná den otevřených dveří pro nové zájemce.

Pokud Vás zajímá, tak zápis do 1. třídy je 5. – 6.4. 2022

Na stránkách školy se také můžete podívat na virtuální prohlídku naší školy.

Děkuji všem rodičům, kteří nám posílají papíry, kapesníčky....Moc děkujeme, je to od Vás milé.

V dalším týdnu pak bude pro všechny připraven velikonoční jarmark, kde budou děti prodávat svoje výrobky a také budou připraveny soutěže pro všechny děti. Bližší informace Vám určitě ještě aktuálně pošleme.

Protože se vše pomalu rozvolňuje, tak bych ráda objednala dětem knihovnu a pana skláře, který by dětem představil svoji profesi. Uvidím, zda se mi podaří sehnat nějaké divadlo. Máme také ještě uložené peníze na příští rok v divadle Fidlovačka, protože jsme představení museli zrušit. Pokud byste měli nějaké podněty na divadlo, výstavy, akce, tak budu ráda, když mi napíšete. Děkuji.

Co nás čeká:

Protože máme týden před prázdninami, tak budeme převážně opakovat. Tento týden bude patřit našim zájmům, koníčkům a tomu, co máme rádi a rádi děláme. Během týdne si děti vytvoří takovou knížku o sobě, kde budou kreslit a psát o svých oblíbených věcech, činnostech,….

Čekají nás stále tvrdé a měkké souhlásky, více se zaměřujeme na di, ti, ni a dy, ty,ny. Jinak stále opakujeme vše (abeceda, druhy vět, slova nadřazená, opaky, hlásky,…). V nové písance děti každý týden přepisují jednu vybranou básničku a doplňují různé kvízy. Snažím se jim dát vždy ještě jeden přepis a ve čtvrtek máme většinou diktát slov nebo vět. V pondělí mají děti vždy čtecí úkol se kterým pak následující den samostatně pracují. V pátek si vždy část hodiny samostatně čteme. Proto prosím, pokud děti knížku dočtou a odnesou si ji domů. Pomozte jim vybrat další. Děkuji. V matematice budeme procvičovat násobení a dělení 2, aby se dětem spoje zautomatizovaly. Pokud budete mít chvilku, tak s dětmi vždy pár příkladů na násobení zopakujte, budou mít větší jistotu. Můžete také procvičovat na Školákově nebo na Luštěnkách. Stále si připomínáme smysl násobilky, jak funguje a její pravidla. Také se více zaměříme na sudá a lichá čísla.

To je za mě vše. Mějte se fajn. A všem více optimistických zpráv. Mirka Černá