zprávy 14. - 18.3.2022

Milí rodiče, 

včechny vás po prázdninách zdravím, dnes jsme si s dětmi v kruhu povídali jak se měly, tak snad jste si to všichni užili. Včera jsem Vám psala o nové holčičce, která k nám měla dorazit, ale prozatím zůstává doma na online výuce. Děti se na ni těšily, nakreslili jsme jí knížku a nahráli video o sobě. Její maminku zatím z dovolením přidám do naší skupiny a můžeme s ní alespoň společně něco sdílet na dálku.

Různé                                                                                                    Ve středu 16.3. se  od 18.00 hodin konají třídní schůzky v naší třídě. Srdečně Vás všechny zvu. Na programu bude hlavně škola v přírodě a případné dotazy. Na druhou stranu chápu, že máte i jiné povinnosti a pokud nedorazíte, tak vše sepíšu a zašlu. Pokud by se se mnou chtěl někdo spojit v jiný čas či den, tak mi prosím napište nebo volejte.

Děti si dnes měly přinést všechny sešity zpět a také tělocvik. Někdo zapomněl, tak ho prosím dětem dejte, protože pak se jim špatně běhá nebo cvičí v teplém oblečení. Děkuji.

Co nás čeká

Jaro nám pomalu klepe na dveře a tak se jarem budeme zabývat i u nás ve třídě.  Připomeneme si různé zvyky, tradice, kalendář, život stromů, květin a zvířat. Pomaličku začneme s násobilkou 3. Jinak stále opakujeme + a - do dvaceti, do sta, sudá a lichá čísla, násobilku 1,10,0 a 2. Dnes jsme se ve třídě seznámili s novými strašidýlky - Ušouny, jde o tzv. spodobu nebo-li psaní souhlásek uvnitř a na koncí slov.

Děkuji také všem rodičům, kteří mi posílají různé odkazy na videa či materiály. Jsem za to moc ráda. Mějte se moc fajn, ve středu si vše povíme. bjinak jako vždy pište, volejte,.....A pozor, už proběhl 12.březen a to je sv. Řehoř a přílet čápů k nám a JARO. Mirka Černá