zprávy 14. - 18.2.2022

Milí rodiče, vítejte v dalším únorovém týdnu. Už se nám zase některé děti vrátily a je nás tedy víc. Tak snad to vydrží.

Různé

Dnes jsme se naposledy testovali a všichni jsme byli v pořádku. Všem tedy přeji pevné zdraví a pohodu.

V pátek jsem od dětí vybrala velké notýsky a zapsala známky. Od dětí, které chyběly jsem si notýsky vybrala dnes a do zítřka dopíšu. Někteří ale zatím moc známek nezískali, protože chyběli delší dobu. Budu dětem zapisovat známky častěji, abyste i vy měli přehled, jak se dětem daří a v případě nějakých nejasností mi mohli zavolat. Nadále je ale pro mě prioritou, jestli děti věcem rozumí a chápou souvislosti.

I v tomto pololetí pokračujeme s doučováním. Probíhá v úterý po obědě, pokud by se chtěl někdo připojit.

V tomto týdnu ukončíme náš projekt o lidském těle, děti také zůstávají ve skupinách.

Děti dostaly minulý týden novou matematiku a také jsme si založili speciální desky na násobilku.

V pondělí dostanou děti nový pracovní sešit z českého jazyka a novou písanku.

Co nás čeká

Pondělí věnujeme srdci a svátku sv. Valentýna. Povíme si zajímavosti o srdci, vysvětlíme si různá přísloví, ve kterých se objevuje srdce, pustíme si dokument o tom, jak naše srdce funguje a pokusíme se ho nakreslit. Děti také dostanou úkol na čtení, který se týká našeho srdce.

Budeme si povídat o lidském těle, tentokrát se více zaměříme na nemoci, úrazy a životosprávu. Stále procvičujeme a opakujeme tvrdé a měkké souhlásky a tento týden se seznámíme s násobilkou 2. Minulý týden jsme si udělali takový úvod. Vysvětlili jsme si, jak násobilka funguje, jak nám může pomoci a ulehčit počítání. Ukazovali jsme si násobení prakticky na dětech a různých pomůckách a ukázali jsme si násobení 1 a 10. Vždy si na začátku vyvodíme jednotlivé násobky prostřednictvím pracovního listu a pak budeme následně procvičovat násobení a dělení. Mezitím se také věnujeme a stále opakujeme + a – do dvaceti , do sta, porovnávání, zaokrouhlování,….

Pravidelně píšeme do písanky, jednou týdně na děti čeká nějaký přepis a diktát. Děti už mají mnohem větší jistotu, ale jsou děti, kteří nejsou fanoušci psacího písma. Pokud zapisujeme s dětmi odpovědi na tabulky nebo do pracovních listů, tak je do psacího písma nenutím, protože je pro mě důležitější správná odpověď a pochopení zadání.  Některé děti už se samy naučily malé tiskací písmo a také ho používají. Je zajímavé, že tento druh písma více láka holčičky.

Tento týden je to vše , mějte se fajn a kdyby cokoliv, tak pište, volejte. Mirka Černá