zpráva 11. - 13.4.2022

Milí rodiče, vítejte v předvelikonočním týdnu. Do školy budeme chodit pouze do středy, protože ve čtvrtek 14.4. jsou prázdniny a v pátek 15.4. a v pondělí 18.4. je státní svátek. Zkrátka je od čtvrtka do pondělí ve škole volno.

V pátek jsme ukončili skupinovou práci, kde jsme se věnovali zvířatům. Ještě jednou děkuji všem, kteří dětem pomáhali s referáty. Tento týden, tedy naše 3 dny, věnujeme Velikonocům. Budeme si povídat o tradicích a zvycích u nás i ve světě. A všechny aktivity budou motivované Velikonocemi. Zaměříme se na čtení s porozuměním, na jazykové hry a aktivity, zopakujeme si + a - , násobilku, vyzkoušíme si prakticky osovou souměrnost a zopakujeme si měření pomocí pravítka. V pondělí dostanou děti čtecí úkol spojený s kreslením. Budeme opakovat, protože se nám vrací nemocné děti a máme kratší týden.

Po Velikonocích věnujeme týden naší Zemi, protože 22.4. slaví narozeniny. V pátek 22.4. půjdeme na celé dopoledne do Ulity, kde budou pro děti připraveny různé aktivity právě k tomuto svátku. Bližší info vám pošlu příští týden. Tímto také děkuji mamince Evě Hájkové, která nám akci nabídla. V dalším týdnu se pak budeme věnovat řemeslům a povoláním a ve středu 27.4. k nám přijede sklář a děti se budou moci seznámit s výrobou skla a vyzkouší si vyfouknout vlastní baňku. Chtěla jsem Vás tímto poprosit, kdo máte chuť a máte nějaké zajímavé povolání nebo práci a chtěli byste si s dětmi o něm popovídat, tak mi dejte vědět a uděláme si ve třídě takové malé setkání. Předem moc děkuji.

Za mě je to vše. Všem přeji pohodové Velikonoce, užijte si je s dětmi a odpočiňte si. Mirka Černá