zprávy 18. - 22.1.2021

Milí rodiče,

Vítám Vás v dalším lednovém týdnu. Děti si po delší době konečně užívají sněhu i v Praze a je vidět, že je to opravdu baví a mají radost. Snažíme se chodit se Zuzkou co nejvíce ven. Děkuji tedy, že jste děti vybavili oblečením.

Střípky z minulého týdne

Hodně jsme si povídali o naší Zemi a jak funguje čas na naší planetě v souvislosti s vesmírem. Snažili jsme si ukázat, jak čas dělíme na rok, roční období, měsíce,…… Děti si oblíbily mimozemšťana Paxiho, který je na internetu provázel vesmírem a vyprávěl jim fakta a zajímavosti. Vyrobili jsme si zjednodušenou sluneční soustavu a povídali si o jednotlivých planetách. Děti si také udělaly raketu s vlastním jménem. Opakovali jsme názvy měsíců, ročních období a dní. Někdo již ovládá a orientuje se, pro někoho je to ještě příliš těžké. Budeme se kalendáři a času věnovat až do konce ledna. Seznámili jsme se s novým písmenem Z, psali jsme desítku a učili jsme se psací písmenko t. Pracovali jsme s Alíkovkami a nakupovali jsme pro Alíka zimní výbavu. Psali jsme společně slova a děti si zkoušely modelovat všechna psací písmenka, která jsme se už učili.

Co nás čeká?

Tento týden budeme pokračovat v probádávání kalendáře a času, více se zaměříme na hodiny. Čeká na nás nové písmenko D, v písance budeme psát velké I a písmenko j. V matematice budeme pokračovat a počítat do 10ti. Zároveň se budeme věnovat orientaci v prostoru – před, za, pod, vedle, vpravo, vlevo,……. Dnes dostanou děti úkol spojený s kalendářem. Protože je trochu náročnější, tak bude až na středu a děti budou od Vás potřebovat částečně pomoc. Předem Vám děkuji za spolupráci. Úkol budou mít na pracovním listu. Ve čtvrtek opět dostanou čtení. Zadání si označujeme zeleným puntíkem, ale v minulém týdnu některé děti četly úplně něco jiného.

Různé

Písanku 1, kterou jsme dokončili, pošlu až tento týden, protože v minulém chybělo více dětí, tak jsem si je nakonec nechala u sebe. Angličtinu jsem se snažila v pátek po dětech poslat domů, třeba chcete někteří procvičovat.

Pracovní sešity dám dětem na prohlédnutí domů až na vysvědčení 28.1., budete si moct prohlédnout, jak děti pracují a jak pokročily.

Od února budeme mít skupinový projekt a budeme s Alíkem cestovat lidským tělem. Můžete se zatím s dětmi porozhlédnout, zda máte doma nějakou encyklopedii a připravit si ji na únor. Děkuji.

Hodnocení – děti dostanou ve čtvrtek 28.1. vysvědčení, moje slovní hodnocení a svoje hodnocení, které jsme už společně vytvořili. Děti také průběžně získávají letadla, která si pak vyměňují za zvířátka. Ty si pak lepí do svých cestovních pasů.  

Pololetní prázdniny budou v pátek 29.1.2021

To je za mě vše, užívejte si bílé zimy. Mirka Černá