zprávy 14. . 18.12.2020

Milí rodiče,

Dnes Vám posílám poslední zprávu v tomto roce, který je pro nás všechny trochu jiný. Všichni jsme se museli vyrovnat s řadou nečekaných událostí. Uvidíme tedy, co nám přinese Nový rok, rok 2021. Už jsme asi připraveni na všechno. I přesto ale věřím, ať nastane jakákoliv situace, že ji společně zvládneme. Proto bych Vám chtěla moc poděkovat za spolupráci a vstřícnost. Ne vždy mi jde vše tak, jak bych si představovala, ale s vaší podporou a milými zprávami je svět veselejší.

Přeji Vám Tedy do roku 2021 hodně zdraví, pohody a spoustu úsměvů, které vám dávají vaše děti. Ve třídě se z nich stala prima parta. Občas řešíme drobné konflikty, ale to k životu patří.

Tento týden pro nás bude možná asi poslední, protože dnes má vláda rozhodnout, jestli 20. a 21.12.2020 bude ve školách volno. Přesuneme tedy naši vánoční oslavu na pátek. Prosím, děti si vylosovaly, komu mají pořídit dáreček. Jestli ho vyrobí nebo zakoupí je na nich. Mohou si mezi sebou samozřejmě dát i další dárky, to je na nich a na dohodě s vámi. Děkuji za spolupráci. Pokud budete mít chuť a čas, mohou si děti také přinést drobné občerstvení (cukroví, něco slaného, ovoce,…..). V pátek máme 5. hodin, končíme ve 12.35 a ve 13.05 jdou děti na oběd. Pokud si budete chtít děti vyzvednout už ve 13.00 hodin, napište mi a já je vezmu na oběd. Jinak v pondělí až čtvrtek chodí děti na oběd vždy ve 12.10 hodin.

Co nás čeká tento týden?

Budeme si povídat o Vánocích, probereme různé zvyky u nás i ve světě. Přečteme si další dvě adventní pohádky, a ještě stihneme něco Vánočního tvořit. Každý den si vybarvujeme adventní kalendář a losujeme „zdobiče“ perníků.

Čeká na nás nové písmenko N a v písance pak malé psací o. Minulý týden děti dostaly nové matematiky a seznámili jsme se s číslem 9. Děti už tedy umí napsat všechna čísla, občas se některým ještě plete směr, ale pracujeme na tom. Pokud nám přeje počasí, snažíme se také chodit ven. Ve čtvrtek a v pátek by děti měly mít ještě normálně angličtinu, sledujte stránky toho, co dělají na odkazu Aj pro 1.třídy. Děti dnes dostanou úkol na pracovním listu - Kapříci a doplňování šupin. Poslední úkol, čtení bych jim tentokrát dala ve středu, protože bych je ve čtvrtek ještě ráda slyšela číst. Ve čtvrtek jim také dám domů všechny sešity (kdyby po Novém roce nastaly nějaké změny). V pátek se domluvte s dětmi, aby si vzaly z šatny věci domů na vyprání a pokud potřebujete, tak i bačkory. Se Zuzkou domluvím, aby ještě šatnu uklidili, aby se nám do Nového roku nic neztratilo.

To je za mě vše. Pokud ještě budou nějaké aktuální zprávy, tak napíšu na skupinu. V případě dotazů, neváhejte a pište, volejte.

!!!!!! Zítra rozdám dětem fotografie. Prosím, pokud to půjde, pošlete po dětech do pátku peníze. Ráda bych je odevzdala před Vánoci. Vezměte si fotky z obálky a do ní mi prosím dejte přesnou částku. Moc děkuji za spolupráci. Pokud by vám ohledně fotek bylo něco nejasného, tak mi napište nebo zavolejte.

Do Nového roku 2021 vykročte pravou nebo tou správnou…… Mějte se a těším se na další spolupráci. Mirka Černá