zpráva 21. - 25.9.2020

Milí rodiče,

vítejte už skoro v podzimním období. Ve třídě se máme fajn, tak snad nám to vydrží co nejdéle.

Úkoly

Dnes děti dostaly svůj první úkol - kódování dopravních prostředků. Úkoly si budeme společně označovat zeleným puntíkem. Mohou být na listu nebo nebo v nějakém sešitě. Pravděpodobně budu dětem dávat úkoly v pondělí a ve čtvrtek. Kdyby se něco změnilo, dám vědět.

Co nás čeká?

tento týden máme téma "S Alíkem bezpečně" a věnujeme se dopravním prostředkům, bezpečné jízdě, výbavě cyklisty,.... Celý týden pak završíme bezpečnou cestou a naším prvním výletem. V pátek 25.9. půjdeme společně pěšky do Ulity, kde navštívíme únikovou místnost. Akce se normálně platí, ale my ji máme zdarma. Tímto moc děkuji mamince Anežky, která nám akci nabídla a zprostředkovala. Na akci bude jen naše třída, ve společných prostorách budeme mít roušky a u dětí budu pouze já a jeden lektor.Myslím, že akce je tedy velmi bezpečná. Vrátíme se s dětmi na oběd. Děti si tento den mohou vzít pouze batůžek, svačinu a pití. Ráno se sejdeme spolu ve třídě. Ještě vám pošlu ve čtvrtek upozornění na WhatsApp.

V tomto týdnu společně objevíme dvě nová písmenka M a A, zkoušíme a učíme se správně držet tužku, děláme uvolňovací cviky, dnes jsme sestavovali různé stavby a nákresy z dřívek, určujeme správný počet věcí, méně, více, o kolik méně, o kolik více,.....

Prosba

Prosím, zda by si děti během tohoto týdne mohly sbírat nějaké přírodniny (malé lístky, jeřabiny, kaštánky, šípky, žaludy,...) a v úterý po státním svátku přinést. Moc děkuji za spolupráci.

Různé

28.9. je státní svátek a všichni máme volno.

Ještě mi prosím chybí pár rodných listů. Pošlete je po dětech, abych mohla uzavřít dokumentaci a odevzdat. Děkuji.

1.10. bychom se s dětmi měli fotografovat (pouze 1. třídy).

Asi jste možná zaznamenali, že naše škola zavádí elektronické žákovské knížky. 1. a 2. tříd se to netýká.

Ve čtvrtek dám dětem všechny sešity domů, aby jste si mohli prohlédnout, co jsme již zvládli. Dám jim také tělocvik na vyprání.

Mějte se fajn a užívejte podzimní dny. Mirka Černá