zpráva 10. - 14.5.2021

Milí rodiče,

Všechny Vás moc zdravím. S dětmi se opět setkáváme ve třídě. Možná se konečně dočkáme konce rotační výuky, uvidíme, jak naše vláda rozhodne. Byla bych opravdu šťastná. Děti se neustále musí „přeprogramovávat“ týden co týden a pro Vás to také určitě není jednoduché. Chci Vám opět poděkovat za spolupráci a skvělou komunikaci. Vidím, jak s dětmi pracujete a moc mě těší, že se všichni zapojují a reagují.

Co jsme zvládli v online výuce?

Celý týden nás provázela zvířata. Děti mohly pracovat na projektu ZOO a vytvořit si vlastní plánek. Ještě jednou za všechny moc děkuji. Během online vyučování jsme se seznámili s písmenem G a virtuálně jsme navštívili ZOO G, kde žila pouze zvířata, která začínají na g nebo ho v sobě ukrývají. Někteří se prokázali jako skuteční znalci i méně obvyklých zvířat. Společně jsme také sčítali zvířata v ZOO, zahráli si zvířecí pexeso a zapisovali zvířata do malé psací ZOO. Poslouchali jsme písničku o gorile a žirafě, pouštěli si dokument o gepardovi a pohádku o opici Žofce. Děti mi v pátek četli zvířecí hádanky (nebo jiné texty) a opět byly skvěle připravené. V pracovních sešitech se děti měly seznámit a procvičit si písmenko G, sčítání do dvaceti s přechodem přes deset a v písance na ně čekalo malé psací b a h. V pracovních listech mohly děti slepit a vybarvit papouška a dle instrukcí vybarvit bláznivou ZOO.

Co nás čeká tento týden?

Prosím, aby si děti přinesly:

Tabulky

Pracovní listy v obalu, který mají podepsaný

Matematika 3

Písanka 3

Slabikář

Prvouka – pracovní sešit

Angličtina (mohou si přinést až ve čtvrtek)

Pozor, pozor, pozor!!!!!! – tělocvik – tak nám dovolily venku cvičit (asi si myslí, že jsme se předtím nehýbali), smí se cvičit ale pouze venku (uvnitř hrozí nákaza????), proto dejte prosím dětem pevné tenisky, raději tepláky (máme tělocvik v dřívějších hodinách), kraťasy, tričko

bačkory, převlečení do družiny – pokud si děti odnesly domů

Tento týden bude Alík cestovat lodí a podíváme se společně na život pod vodou. S písmenky jdeme pomalu do finále. Tento týden na nás čeká ď, ť a ň. Vysvětlíme si princip odčítání do dvaceti s přechodem přes deset a v písance si procvičíme písmenka, která už známe bez háčků. Budeme psát malé psací ž, ř a č. V písance jsme trochu pozadu, a proto se teď zaměřím hlavně na malá psací písmenka, abychom je uměly všechna a velká psací si nechám až na závěr. Ve 2. třídě pak budeme mít dost času a většinou děti velká psací přes prázdniny zapomenou. Samozřejmě jsou děti, které už napíší úplně vše a nedělá jim to problém, psaní je baví. Nechci to ale nějakým přetěžováním znechutit ostatním a jen myslet na psaní. Děti se musí naučit 4 tvary písmenek, a to je dost náročné. Budeme si také povídat o rybách a o životě pod vodou. Vyrobíme si akvárium a papírové ryby.

Úkol: děti dostanou ve čtvrtek čtení – slabikář – str.87 – Prší, prší, jen se leje

Testujeme se už jen v pondělí. Opět je několik možností.

  1. Testy jste si mohli ve čtvrtek odpoledne vyzvednout ve škole a děti otestujete doma
  2. Otestujete doma děti vlastními testy
  3. Děti se otestují v pondělí ve škole. Prosím, aby testované děti přišly v 7.30 hodin
  4. Děti se netestují, běží jim lhůta 90 dní od prodělaní nemoci.

Testy jsou stejné jako minule. Prosím jen pak o zprávu, jak jste dopadli.

Tento týden už si děti mohou vybírat ze dvou jídel. Pokud máte sourozence doma a chodí si pro obědy, tak ti si vybírat bohužel ještě nemohou. Věřte, že paní hospodářka se velmi snaží a neustále s rodiči něco řeší. Snaží se všem vyjít vstříc a pro jídelnu tato situace také není jednoduchá. I přesto se na nás paní kuchařky stále usmívají a určitě jim také patří velký dík.

Družina funguje pořád stejně. Prosím pište lístečky, posílejte zprávy, volejte.

Ohledně kroužků ve škole zatím nic nového nevím, pokud se ke mně dostane nějaká aktuální informace, dám vám vědět.

To je za mě vše a držme si palce, ať už to pustí. 15.května je mezinárodní den rodiny, tak by nám to všem mohli nadělit. Předem vládě děkuji. Mějte se a pokud byste měli nějaké nesnáze nebo otázky, tak určitě pište, volejte. Mirka Černá živě.