info 7. - 11.9.2020

Milí rodiče,

Každé pondělí vám zde budu psát, jak se nám daří, co zajímavého jsme prožili a některé důležité informace.

Minulý týden byl organizačně náročný, ale nakonec jsme vše zvládli. Občas je problém s vyzvedáváním z družiny, ale postupně si všichni zvykají a Zuzka už má skoro zápisové lístky a vytvořila si harmonogram odchodů. Nejjednodušší pro Vás i pro nás asi bude, když zatím budete zapisovat odchody do družinových notýsků. Zuzka si je vždy před obědem zkontroluje a zapíše. Pokud již máte v zápisovém lístku určené časy, tak do notýsku zapisovat nemusíte. Pokud půjdou vaše děti hned po obědě, a nechcete, aby šly s družinou, tak mi prosím napište zprávu na lísteček a sms. Já je vezmu na oběd a pak vám je hned předám dole před školou. Tabulka, kdy chodí třídy na oběd je na stránkách školy. Počítejte s tím, že děti obědvají tak 30 minut. Minulý týden jsem s nimi chodila na oběd a mile mě překvapilo, jak jedí. Chutnalo jim a chodili si přidat.

Tento týden budu ještě chodit před školu a vyzvedávat je. Postupně děti posílám po skupinkách do šatny a ony pak samy odchází do tříd. Už se začínají orientovat. Také jsme byli několikrát na zahradě. Tam jsou moc spokojené.

Informace – dokumenty

Připomínám, co vše vybírám a potřebuji. Někdo má již vše, někomu chybí nějaké drobnosti.

Velký notýsek s krtečkem –

vyplněná první stránka – info o dětech prosím podepsaná strana 24 a 25 – řád školy a odkazy na účty, na poslední straně mají děti rozvrh a označené, kdy mají aj, v notýsku jsou také omluvné listy, tam zapisujte, když děti chybí

Malý notýsek –

z jedné strany družina  D – můžete používat pro komunikaci se Zuzkou, z druhé strany – můžete používat pro komunikaci se mnou

Přihláška do družiny a řád – máme  od všech

Přihláška do jídelny, 100 Kč na čip, šňůrka

Chybí nám již pouze některé šňůrky.  Dnes půjdou děti poprvé na oběd s čipy. Jinak si je budou nechávat ve třídě v krabici u Zuzky.

Kopie rodného listu - prosím posílejte, mám asi polovinu

GDPR – již mám od všech

Třídní fond – 600 Kč (poprosím, pokud můžete do konce září)

Co si mají přinést děti

Kufřík

Tašku, pytlík s tělocvikem

Všechny sešity – necháváme si je s dětmi v lavici

Přezůvky – děti si je mohou nechávat v šatně

Družina

Pokud můžete a máte chuť, můžete nám poslat kapesníky a papíry na kreslení. Děkujeme.

Angličtina

Děti jsou rozdělené do dvou skupin. Obě skupiny mají paní učitelku Jiřinu Rauscherovou. Na stránkách školy pod prvními třídami jsou informace, co dělají. Mají vždy jedno téma na měsíc. Všichni mají stejnou paní učitelku a informace jsou tedy pro všechny 1. třídy stejné. Děti si na aj nosí penál, pracovní sešit a obálku s kartičkami. Obálky jsem dětem zakoupila a podepsala. Děti mají aj vžd ve čtvrtek a v pátek hned za sebou, druhá skupinka pak zůstává se mnou. Paní učitelka si pro děti zatím chodí.

Minulý týden jsme se s dětmi seznamovali. Hráli jsme různé hry s naším Alíkem – maskotem třídy. Prošli jsme s dětmi celou školu a snažili se navštívit sourozence. Máme jich ale hodně a v různých třídách. Vytvořili jsme si létající balon s náladou, abych věděla, jak se děti cítí. Vylosovali jsme si pomocníky do třídy a vytvořili osobní kartičky. Prohlíželi jsme si prázdninové pytlíky a děti si společně vyprávěly, co je zaujalo. Děti také navštívily dvakrát angličtinu. Nejprve všichni. Seznámili se s paní učitelkou a prohlédli si třídu a v pátek se rozdělili na dvě skupiny a po 20ti minutách měli svoji první angličtinu. Byli jsme na hřišti, kde si děti pohrály a blíže se společně seznamovaly.

Založila jsem WhatsAppovou skupinu, kde můžeme společně komunikovat a sdílet důležité a aktuální informace. Dnes tam také přidám naši družinářku Zuzku. Můžete ji zde psát nebo posílat sms.

Od dnešního dne jsou ve společných prostorách doporučené roušky. Jinak prosím ohledně hygienických opatření sledujte stránky školy. Vše se může měnit. Přála bych si, aby vše bylo jednodušší a držme si palce, aby naše třída a škola vše zvládla bez větších problémů.

Pokud máte jakékoliv dotazy, tak mi pište, volejte, ptejte se. Mějte se fajn a pohodové babí léto. Mirka Černá