info 2. - 6.3.2020

Vítejte, začaly nám březnové dny a jaro se k nám pomalu blíží. Na začátku bych Vám všem chtěla moc poděkovat za podporu v projektu Baterkožrouti. Jste úžasní, jak jste rychle reagovali, zpracovali a posílali fotografie. Opravdu si toho velmi vážím. Fotografie se ke mně dostávaly různými cestami a chvíli trvalo, než jsem je zpracovala. Dnes jsme si s dětmi fotografie promítali a povídali si o tom, jak se našim Baterkožroutům daří. Tak ještě jednou díky, díky.

Tento týden ještě pracujeme na projektu "Na skládku ne". Více se v tomto týdnu zaměříme na baterie. Pouštěly jsme si dva dokumenty o zpracování baterií a o historii a jejich funkci. Druhý dokument byl ale pro děti náročný, protože byl více odborný. Děti mají za úkol pozorovat Baterkožrouty a sledovat, zda dostávají správnou a pravidelnou stravu.

Tento týden budeme ješt opakovat - tvrdé a měkké souhlásky, abecedu, hlásky, počítání do 20ti, do sta s přechodem, porovnávání, zaokrouhlování, slovní úlohy.

Příští týden na nás bude čekat spoustu novinek. Budeme se s Kukym připravovat na jaro, seznámíme se pomalu s násobilkou a slovními druhy.

Dnes dostaly děti za úkol čtení s porozuměním. Ceduli, kterou v úkolu vyrobily děti jsme dnes také přepisovali a děti k ní plnily různé úkoly. Zítra budeme s příběhem dál pracovat.

Děti mají také ve velkém notýsku zapsané třídní schůzky, které se budou konat 24. 3. 2020 od 18.00 hodin v naší třídě. Hlavním tématem bude škola v přírodě. Bližší info k schůzkám Vám ještě pošlu v týdnu před schůzkami. Na straně 25 mají také děti nalepenou zprávu. Prosím, obojí podepište. Zpráva se týká plateb. Prosím, při platbách pro školní jídelnu a školní družinu uvádějte variabilní symbol vašeho dítěte. Žáků je skoro 700 a dohledávání je pak časově velmi náročné. Děkujeme.

V minulém týdnu jsme si hodně povídali o třídění a popelnicích, o tom, jak můžeme zpracovávat odpadky a ve středu jsme společně uklidili zahradu. Děti byly moc fajn, samy se rozdělily do týmu a pracovaly a hledaly. Skvělé.

Ve čtvrtek půjdeme společně do tělocvičny, protože se koná Ekokonference. Dětem se představí jednotlivé týmy, co dělají a co je jejich náplní.. Každý z týmu má připravený svůj program. Menší děti tak poznají, na čem týmy pracují a postupně se od vyšších ročníků také zapojují.

Aj - zítra mají děti suplování a ve čtvrtek Aj není, protože je Ekokonference. březen - narozeniny, welcome my party, How old are you? , slovíčka ke kapitole Party menu. Pokud chcete procvičovat, připomínejte dětem, ať si aj nosí domů. Já budu také připomínat. 

To je ode mě dnes vše a už příští týden je sv. Řehoře a čáp by nám měl přiletět přes moře..... Mirka Černá